Päiväristeily Tallinnaan polkupyöräillen

Tallinna 1.7.2009

Tallinna 1.7.2009

Eilen siis vietin aurinkoisen päivän Tallinnassa ja sen ympäristössä pyöräillen. Oli ihanaa polkaista satamasta autojonon ohi kohti Piritan rantaa, vienoon vilvoittavaan vastatuuleen. Teimme mapn kanssa parin tunnin kiertopyöräilyn Tallinnan itäpuolella olevalle niemelle, johon on rakennettu mukavia uusia asuinalueita; uusia ja vanhoja taloja kauniisti rinnatusten, reilunkokoisilla puutarhatonteilla.

Paluumatkalla kävimme katsomassa Piritan Velodromia, jolla kiipeilimme jo joskus kauan sitten, kun Eesti oli osa Neuvostoliittoa. Velodromin vierestä löysimme hauskan radan:

Pirita

Pirita

Piritan rannassahan kulkee leveähkö, kaksisuuntainen pyörätie, jossa on myös runsasti rullaluistelijoita. Maantien toisella puolella, suurimmaksi osaksi puistomaisen metsän keskellä, kulkee hyvälaatuinen ”asfalttilenkki”, joka niin ikään on tarkoitettu vain pyöräilijöille ja rullaluistelijoille. Turvallinen paikka esim. kuvan rullaluistelevan äidin ja pyöräilevän kovin pikkuisen tytön yhteiseen ulkoiluun. Ei tarvi varoa autoja, jlankulkijoita eikä vastaan tulevaa liikennettä. Tässä voisivat Polkes polkes pojatkin harjoitella turvallisesti…  Ja jos vanhana dementia iskee, niin tähän voi laskea vaarit ajamaan. Eivät eksy reitiltä. Jonkun tunnin kuluttua vain noukkii ukot kyytiin, vie kotiin, suihkuttaa ja syöttää. Luulisi tällaisella olevan siis kysyntää meilläkin päin.

Piritan pyörälenkki

Piritan pyörälenkki

Kaupungissa piipahdimme vain sen verran, että hain LUSHilta tarvitsemani shampoo-kakut (täällä saan Suomeen verrattuna lähes kaksi yhden hinnalla). Ja tietysti tytöille maustemanteleita! Mantelimyyjätär ihmetteli hyvällä suomen kielellä, että eikös ole tosi kuuma pyöräillä tällaisella ilmalla (+24). Ei, ei ole, sillä pyöräillessä sentään ilma virtaa! Paluumatkalla Tallinnan satamassa jututin hetken tämän polkupyöräduon odottavaa osapuolta; toinen oli hankkimassa lauttalippuja Suomenlahden yli.

Tsekistä Nordkapiin

Tsekistä Nordkappiin

Pojat ovat matkalla Tsekistä Nordkappiin! On siinä pojilla polkemista, eivät nimittäin ole ihan kevyimmästä päästä nämä lastit. Kaverit liikkuvat hyvin omavaraisesti niin majoituksen kuin ruokailun suhteen, eli todellista retkeilyelämää. Valitettavasti en enää muista polkijan nimeä 😦  olisi kai pitänyt kirjoittaa muistiin. Se ei siis ollut ihan tavallinen, mieleen helposti painuva.

Kun illalla haimme fillarimme autokannelta totesin, että samaan laivaan olivat pojat päässeet ja ehtineet.

Liikkuva kesähotelli :)

Liikkuva kesähotelli

Kotimatkalla pyöräilimme Kampin kautta, sillä aamun Hesarista olimme lukeneet Runeberginkadun uusista pyöräkaistoista. Laittan siitä kuvan oman otsikon alle, sehän kuuluu Pyörätie-juttuihin 🙂

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s