Orvokki kokeili pätkän Touria :)

Viikonloppuna minun oli ihan pakko kokeilla 3 vaihteisella ruotsalaisvalmisteisella Orvokillani pala Tour de Francen reittiä. Sant Feliun ja Lloretin välinen pätkä on silmiähivelevän kaunista, mutkaista ja mäkistä, hyväkuntoista tietä. Toisella puolella Välimeri, toisella vuorenrinne.

Täällä mennään...

Täällä mennään...

Lauantaiaamuna liikenne oli todella vähäistä, mikä teki ajosta vieläkin nautittavampaa. Viikonloppu näkyi myös pyöräilijöiden määässä, heitä tuli jo aamusta vastaan ja myötä. Pääsääntöisesti yhdestä kolmeen yksiköitä.

Vesihuoltoa

Vesihuoltoa

Tossa de Marissa kauppa oli päätien varrella ja siitä oli tullut yleinen vesihuoltopiste. Pyöräilijöiden määrä alkoi lisääntyä puolen päivän aikoihin, kun Orvokin kanssa jo palailimme siestalle. Isompia ryhmiä tapasimme vain yhden, parikymmentä pyöräilijää Polarin paidat päällä. Tossassa kipusimme linnaan mukavaa kivetystä pitkin, katsomaan maisemia ja edessä siintäviä mäkiä.

Tossa de Mar

Tossa de Mar

Reissun aikana totesin pitäväni enemmän nousuista kuin laskuista. Varsinkin pitkät, usean kilometrin laskut ovat pitkästyttäviä, ilman kypärää ja kokemusta kun niitä ei kehtaa lasketella polkien vaan jarrutellen.

Nousujen ja laskujen pituuksia oli helppo laskea, sillä kilometrit on merkitty hyvin. Tämän tien alku oli Blanesissa, matkaa sieltä oli siis kertynyt:

Kilometri kilmetriltä

Kilometri kilmetriltä

Parasta reissussa oli maisemien lisäksi kokemus paikallisesta ajokulttuurista. Autot ja moottoripyörät ajavat tiukasti omilla kaistoillaan, ohituksia ei tehty kuin selvissä paikoissa, vaikka se olisikin vaatinut hetken odottelua. Pyöräilijän syke ei nouse pelosta ja jännityksestä vaan pelkästään kuumuudesta ja nousuista 🙂 Orvokki sai mukavasti kannustusta niin autoilijoilta kuin toisilta polkijoilta !HOLA! Mielenkiintoista muuten, että kaikki polkijat olivat miehiä?

Hyvä tie, parempi mieli!

Hyvä tie, parempi mieli!

Mainokset

2 responses to “Orvokki kokeili pätkän Touria :)

  1. Hyvä Orvokki, ja ensi tunnelmat ovat?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s