Pyörillä Barcelonassa

Placa Reial, Barcelona

Placa Reial, Barcelona

Barcelona on helposti lähestyttävä pyöräilykaupunki. Neljänhengen joukkueen n. 60 km junamatka rantaradalla maksoi 17 €, eli julkisen liikenteen hinnoittelukin jo suosii oman auton jättämistä parkkiin kotikylän varjoon. Junalla kun pääsee mukavasti suoraan keskustaan, Placa Cataluynialle 🙂

Barca on pyöräilykaupunki

Barca on pyöräilykaupunki

Pyöräilijät, skootterit, autot ja jalankulkijat mahtuvat sulassa sovussa samoille kaduille. City-pyöriä on saatavilla runsaasti ja niitä näytetään käytettävän paljon. Niiden käyttö ei meille selvinnyt, mutta katukuvassa punaiset pyöräilijät kyllä vaikuttivat enemmän paikallisilta kuin visiteeraajilta.

Spinnig-harjoituksia Katalonian aukiolla

Spinnig-harjoituksia Katalonian aukiolla

Tämmöinen lukitus...

Tämmöinen lukitus...

Matkailijat erottaa monenlaisista vuokrapyöristä, ja niitä on paljon. Siis sekä pyörävuokraamoja että pyöräileviä turisteja. Tähän joukkoon itsekin liityimme, vuokrasimme fillarit Mattialta ja katselimme kaupunkia. Ja koska Barcelona on rakennettu kukkuloille, sai samalla hien pintaan ja sykkeen nousemaan.

Vuokrapyöriä Barcan kaduilla

Vuokrapyöriä Barcan kaduilla

Vuokraa vaikka Mattia!

Vuokraa vaikka Mattia!

Kukkulalta kukkulalle

Kukkulalta kukkulalle

Vuokraamo sijaitsi yksisuuntaisen kadun varrella, Liceu oopperatalon takana. Ajo-ohje oli ”kyllä te voitte pyörällä ajaa sinne (yksisuuntaista vastaan) ja missä vain, mutta lukituksen kanssa tulee olla huolellinen. Etupyörä kiinni runkoon ja runko telineeseen tai tolppaan, satula mukaan. Moni paikallinen teki lukituksesta paketin, johon sidottiin satula, pyörä ja runko.

Polkupyörän lukitus

Polkupyörän lukitus

Kaiken kaikkiaan pyöräily Barcassa oli hikistä, rentoa ja helppoa. Kaupunkiin mahtuu monenlaisia asiaoita sopuisasti rinnakkain, niinkuin nämä desigualia mainostavat fillaritaksit Santa Maria del Maren vieressä.

Santa Maria del Mare

Santa Maria del Mare

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s