Totuus tuplatonnista

Polkes Polkes poikien Tuplatonnin piti olla 140 kilometrin polkaisu, jossa kivutaan kaksi kertaa 1000 metriä rikki. Vaan kuinkas sitten kävikään. Tämä on yksi kolmesta totuudesta.

Matkaa Pyreneiden ylityksestä kertyi lopulta 192 km. Pojat eivät rikkoneet 1000 m käyrää kahta kertaa, eli tästä alkaa tulkinnat. Tehtiinkö tuplatonni vai ei?

Kokonaisnousu reitillä oli vähintää 3500 m, jonkun mukaan 4000 m ja rapiat. Olisiko tupalatonni tehty, JOS kokonaisnousu olisi ollut 4000? Ei, tai kyllä. Hyvä, että erimielisyydet kuuluvat jääneen tälle tasolle. 

Pisin yhtämittainen nousu oli 38 km ja se päättyi reitin korkeimpaan kohtaan 1513 m. Coll d’Ares, Ranskan ja Espanjan raja keskellä vuoriston hiljaisuutta. On siinä ylämäellä pituutta. Rajalla oli yksi koju, suljettu, eikä sitten mitään eikä ketään muuta. Saas nähdä, saadaanko poikien omaa kuvitusta edes jälkikäteen?

Vastaavasti pisin vapaalla laskettu lasku (ei yhtään kammenkirtämää) oli 13 km.  Osa laskun nautinnosta meni kuitenkin siihen, että alkoi sadella ja asfaltti oli märkä. Alamäestä tuli liukkaalla jarruttamisen harjoitus. Sormiakin alkoi palella. Ei tainneet lapaset kuulua poikien leirivarusteisiin. Lapasten lisäksi Suomen tasamaapolkemiseen erikoistuneiden pyöräilijöiden kannattaa ottaa reppuun mukaan ylimääräinen takapakka ylämäkiä varten 🙂

Torppiksen Contador ja Sipoon Sastre

Torppiksen Contador ja Sipoon Sastre

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s